Live

Administraţia instalată de Rusia în Herson scoate hrivna ucraineană din circulație

Data publicării:
hrivna ucraineană. Foto: Profimedia Images

Administraţia instalată de Rusia în regiunea ucraineană Herson a anunţat sâmbătă că a început să schimbe moneda ucraineană hrivna în circulaţie la nivel local în ruble ruseşti, cu scoaterea ei completă din zonele regiunii controlate de Moscova la 1 ianuarie, informează Reuters.

Într-un video publicat pe Telegram de administraţia regiunii numită de Moscova, Andrei Peretonkin, şef al sucursalei locale a băncii centrale ruse, a declarat: Pentru a fi mai comod rezidenţilor şi a permite o integrare mai uşoară a regiunii în spaţiul economic rusesc, în această săptămână băncile din regiunea Herson au început operaţiunile de schimb valutar.

Anterior, administraţia instalată de Rusia a declarat că atât rubla, cât şi hrivna vor fi acceptate în regiunea Herson, notează Agerpres.

Forţele ruse au luat sub control cea mai mare parte a regiunii Herson din primele zile ale campaniei militare a Moscovei în Ucraina şi au declarat-o anexată la Rusia în septembrie, după un referendum condamnat de Ucraina şi ţările occidentale, aminteşte Reuters.

La mai puţin de două luni după aceea, forţele ruse s-au retras din oraşul Herson sub presiunea unei contraofensive ucrainene, continuând în acelaşi timp să deţină cea mai mare parte a teritoriului regiunii.

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Pus la zid în întreaga țară după ce a "măcelărit" imnul Italiei, Al Bano le-a dat replica celor care l-au criticat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Partenerii noștri