Live

Alertă MAE: Românii din Liban sunt sfătuiți ferm să părăsească țara, din cauza atacurilor recente din zona de graniță cu Israelul

Data publicării:
MAE recomandă cetățenilor români să plece din Liban. Foto: profimedia Images

MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană, conform celei mai recente avertizări de călătorie. MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat.

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat avertismentul de călătorie pentru Liban, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune.

„MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat”, se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistenţă Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela direct numărul de urgenţă +961 76 775 503.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

IDF a identificat cadavrul unui alt ostatic în tunelurile Hamas din Gaza

Trei români au anunţat autorităţile că se află în Noua Caledonie, devastată de revolte și violențe. Precizările Ministerului de Externe

Spania refuză accesul navelor care transportă arme pentru Israel în porturile sale: „Orientul Mijlociu nu are nevoie de mai multe arme”

Israelul neagă la Curtea Internațională de Justiție că a comis "genocid" în Gaza: Plângerea Africii de Sud e "total ruptă" de realitate

Partenerii noștri