Live

Ambasada Ucrainei reacționează la declarațiile deplasate ale fostului ministru Marga: „Nu sunt acceptabile în nicio circumstanță”

Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Ambasada Ucrainei în România a reacționat la declarațiile deplasate ale fostului ministru Andrei Marga, care a declarat, sâmbătă, că „Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei, României, Ungariei și Poloniei”.

În postări pe Facebook și Twitter, diplomația ucraineană transmite că „asemenea declarații nu sunt acceptabile în nicio circumstanță” și că că ele „reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”.

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, se arată în postarea ambasadei pe Facebook.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii anunță că au cucerit un sat din Luhansk și susțin că au ocupat poziții mai bune în regiune

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin. „Acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”

Cel puțin 12 morți și 55 de răniți în Ucraina, în urma atacurilor rusești din ultimele două zile

Rusia anunță că va relua exporturile de benzină

Partenerii noștri