Live

Angela Merkel cere introducerea unor „restricții suplimentare” pentru oprirea valului 4 de COVID: „Fiecare zi contează”

Data publicării:
Angela Merkel cere ''restricţii suplimentare'' pentru oprirea valului 4 al pandemiei de COVID. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a cerut joi „restricţii suplimentare” împotriva răspândirii COVID-19, deoarece „fiecare zi contează” pentru a opri cel de-al patrulea val virulent de infecţii în Germania.

„Multe ţări au introdus măsuri suplimentare” de restricţionare a contactelor, a declarat cancelarul german în exerciţiu, în cadrul unei conferinţe de presă, în timp ce Germania a depăşit pragul de 100.000 de decese cauzate de noul coronavirus, scrie Agerpres.

Cifrele publicate joi dimineaţa de Agenţia naţională a Germaniei pentru controlul bolilor, Institutul Robert Koch (RKI), arată că 100.119 de persoane au murit în această ţară de COVID-19.

Numărul de contaminări înregistrate într-o zi a depăşit de asemenea pentru prima dată pragul de 70.000, RKI raportând 75.961 de cazuri în ultimele 24 de ore, comparativ cu 65.371 de cazuri cu o săptămână înainte.

Numărul cazurilor de coronavirus a atins, în ultimele zile, noi recorduri în mai multe țări din Europa, devenită epicentrul pandemiei. Explozia de noi infectări cu COVID-19 a determinat majoritatea statelor europene să recurgă din nou la restricții dure și i-a făcut pe experții în sănătate să regândească strategia de vaccinare cu doza booster. Acum, recomandarea ECDC este ca toată lumea să facă această doză de supra-rapel.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații în Germania și Olanda, grindină cât mingea de ping-pong în Franța

Partenerii noștri