Live

Momentul în care un avion militar rus ia foc în timpul zborului și se prăbușește

Data actualizării: Data publicării:
Avionul Iliușin era în teste și urma să intre în dotarea Forțelor Aeriene Ruse. Foto: Twitter/Breaking Aviation News & Videos

Un avion miliar aflat în teste, cu trei persoane la bord, s-a prăbușit marți dimineață în Rusia, în apropiere de Moscova. Prototipul IL-112V s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, la Kubinka, transmite presa din Rusia.

Un martor ocular a surprins într-o înregistrare video momentul prăbușirii avionului model Iliușin Il-112V.

Din filmare se observă că, la un moment dat, izbucnește un foc la unul dintre motoarele aeronavei, chiar în timpul zborului. După câteva secunde, avionul începe să piardă din altitudine până în momentul în care lovește solul.

Potrivit United Aircraft Corporation, comandantul aeronavei prăbușite a fost pilotul de încercare Nikolai Kuimov, erou al Rusiei. Pilotul și alți doi membri ai echipajului au murit în tragedia aviatică.

Conform presei ruse, în incident a fost implicat un prototip al celui mai recent avion de transport militar Il-112V, aflat în prezent în teste și care urmează să intre în dotarea Forțelor Aeriene Ruse.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia anunță că a mai cucerit o localitate din estul Ucrainei

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

Moscova acuză "linia ostilă" a ţărilor baltice și amenință că va răspunde la acțiunile lor

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Partenerii noștri