Live

Biden îl numește pe liderul egiptean El-Sisi președinte al Mexicului chiar în conferința de presă în care a spus că memoria sa „e bună”

Data actualizării: Data publicării:
Biden l-a numit pe liderul egiptean El-Sisi președinte al Mexicului. FOTO: Profimedia Images

Joe Biden i-a confundat pe președinții Egiptului și, respectiv, al Mexiului, chiar în conferința de presă în care a dat asigurări că memoria sa este bună. Biden s-a referit la președintele egiptean Abdel Fatah El-Sisi ca fiind „președintele Mexicului”, scrie New York Post.

„Cred că, după cum știți inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă granița pentru ca materialele umanitare să intre (în Gaza). Am vorbit cu el. L-am convins să o deschidă”, a declarat Biden.

El a făcut această afirmație într-o conferință de presă în care a încercat să combată raportul unui procuror special care l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă "cu memorie slabă".

"Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie", a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. "Cum naiba îndrăzneşte?", a spus el.

Confuzia lui a dat naștere la un nou val de ironii.

„Deci Sisi este președintele Mexicului”, a glumit editorialistul New York Post John Podhertz.

„A făcut ca președintele Mexicului să deschidă poarta pentru refugiații din Gaza? Doamne Dumnezeu. Cine a considerat că aceasta este o idee bună ar trebui concediat”, a scris Marc Lotter, ofițerul de comunicare al Institutului de Politică al Americii.

Reprezentantul Carolina de Nord Dan Bishop a declarat la rândul său: „Dacă acest discurs a fost menit să liniștească preocupările alegătorilor cu privire la vârsta și starea sa mentală, a eșuat lamentabil. A fost greu de urmărit.”

Comentatorul conservator Viva Frei a scris: „Se pare că @POTUS crede că a negociat cu președintele Mexicului pentru a permite ajutorul în Gaza. Ce mod de a-i arăta lui Putin și lumii că nu este un bătrân dement și incompetent.”

Președintele american, Joe Biden, a mai avut un moment de confuzie la un eveniment recent de campanie, când a confundat-o pe fosta cancelară a Germaniei, Angela Merkel, cu fostul cancelar german Helmut Kohl (decedat în 2017). Este a doua gafă similară făcută de Biden în această săptămână după ce cu câteva zile în urmă președintele SUA l-a confundat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez Francois Mitterand, informează Politico. 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Joe Biden este ameninţat cu punerea sub acuzare pentru „abuz de putere”

Delegația Hamas a părăsit Egiptul după două zile de negocieri pentru un armistițiu în Gaza: „Mingea este în terenul ocupaţiei”

Partenerii noștri