Live

Canada interzice aplicația TikTok pe dispozitivele mobile care aparțin guvernului

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Guvernul canadian interzice de marți aplicaţia chineză de social media TikTok pe toate dispozitivele deținute de personal, a raportat luni ziarul National Post, care citează un comunicat oficial transmis angajaţilor guvernului federal, relatează Reuters. 

Decizia a fost luată de ofiţerul şef de informaţii al Canadei pentru a asigura securitatea informaţiilor guvernamentale după ce o revizuire internă a arătat că metodele de colectare a datelor pe TikTok pot face utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a relatat ziarul citat, notează Agerpres.

Decizia, care survine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicţie similară, subliniază lobby-ul în creştere împotriva TikTok din cauza preocupărilor legate de apropierea acestei reţele de guvernul chinez şi vulnerabilitatea datelor utilizatorilor din întreaga lume.

Autorităţile de reglementare a confidenţialităţii federale şi provinciale din Canada sunt de asemenea de comun acord, investigând aplicaţia, deţinută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea şi dezvăluirea informaţiilor personale pe platformă.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Partenerii noștri