Live

Casa Albă avertizează că SUA „nu mai au suficienți bani” pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Casa Albă avertizează că SUA „nu mai au bani și nici timp” ca să ajute Ucraina în războiul cu Rusia. FOTO: Profimedia Images

Șefa operaţiunilor bugetare de la Casa Albă, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului că Statele Unite rămân fără bani și că s-ar putea să nu mai poată ajuta Ucraina în războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor SUA.

Republicanii controlează Camera Reprezentanților iar finanțarea Ucrainei a devenit controversată din punct de vedere politic cu unii parlamentari de dreapta.

Young a declarat într-o scrisoare publicată de Casa Albă că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea unei victorii a Rusiei.

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un vas magic de finanțare disponibil pentru a face față acestui moment. Nu mai avem bani – și aproape că nu mai avem timp”, a scris ea. 

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Casa Albă cere Israelului un plan cu operațiunile militare din Fâșia Gaza

Rusia anunță că va relua exporturile de benzină

Forțele ucrainene au doborât 29 de drone kamikaze Shahed lansate de ruși pe timpul nopții

Rușii au atacat din nou orașul ucrainean Harkov. Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi

Partenerii noștri