Live

Celebrul templu Machu Picchu a fost închis

Data actualizării: Data publicării:
Machu Picchu, Peru FOTO: Profimedia Images

Peru a închis faimosul său sit arheologic Machu Picchu pe termen nedeterminat din cauza protestelor antiguvernamentale care zguduie țara încă din luna decembrie 2022, scrie BBC.

Anunțul a fost făcut de Guvern, care susține că decizia de a închide celebrul templu a fost luată pentru a proteja turiștii, dar și propriii cetățeni.

Sute de oameni, majoritatea străini, sunt în prezent blocați în regiunea Machu Picchu, după ce serviciile de transport au fost întrerupte din cauza manifestațiilor violente.

Luna trecută, autoritățile au fost nevoite să salveze sute de turiști aflați la sit, care au rămas blocați zile întregi.

Demonstrațiile care cer demisia președintelui peruan Dina Boluarte sunt în desfășurare de la începutul lunii decembrie. Cel puțin 46 de oameni și-au pierdut viața în timpul protestelor, motiv pentru care Guvernul a declarat stare de urgență în zonele afectate de violențe.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că încă un protestatar a murit în urma manifestațiilor din sudul țării.

Înainte de închiderea de sâmbătă a Machu Picchu, serviciile feroviare către această destinație fuseseră deja suspendate din cauza căii ferate care a fost deteriorată de manifestanți.

Protestatarii încearcă să mențină presiunea asupra guvernului peruan, sfidând starea de urgență care acoperă acum aproape o treime din țară.

Dintre cei 46 de morți, 45 erau protestatari și unul era un ofițer de poliție.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

16 morți după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie adâncă de o sută de metri, în Peru

Biden susţine „libertatea de exprimare şi nediscriminarea” în universităţi, unde au loc manifestații împotriva războiului din Gaza

Schelete antice dezgropate în Franța arată că victimele au fost sacrificate cu o metodă de tortură folosită și azi de mafia italiană

Cel mai bătrân om din lume, nu ar fi, de fapt, cel mai bătrân. Un bărbat din Peru susține că are mai mult cu 13 ani

Partenerii noștri