Live

China a ratificat convenţiile internaţionale care interzic munca forţată

Data publicării:
Parlamentul chinez a ratificat miercuri convenţiile internaţionale care interzic munca forţată. Foto: Getty Images

Parlamentul chinez a ratificat miercuri convenţiile internaţionale care interzic munca forţată, în contextul în care China este acuzată că recurge la această formă de muncă în regiunea majoritar musulmană Xinjiang (nord-vest), informează AFP.

Ratificarea de către China a convenţiilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) asupra muncii forţate era una dintre condiţiile puse de Uniunea Europeană (UE) pentru a ratifica un acord bilateral asupra investiţiilor, semnat la sfârşitul lui 2020.

Comitetul permanent al Adunării Naţionale Populare (ANP, Parlamentul chinez) a ratificat convenţia din 1930 asupra muncii forţate şi pe cea din 1957 asupra abolirii muncii forţate, a anunţat Parlamentul la finalul unei sesiuni de trei zile.

Această ratificare are loc în condiţiile în care un comitet de experţi ai OIM şi-a exprimat în februarie "profunda îngrijorare" în legătură cu tratamentul minorităţilor etnice şi religioase în China, în special în Xinjiang.

Potrivit unor organizaţii de apărare a drepturilor omului, cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor etnii musulmane sunt sau au fost încarceraţi în lagăre în această regiune din nord-vestul Chinei, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Beijingul afirmă că este vorba de centre de formare profesională menite să-i ţină departe de terorism şi separatism.

Subiectul preocupă comunitatea internaţională. Astfel, o lege care interzice achiziţionarea de produse care ar fi produse prin munca forţată a uigurilor în China a intrat în vigoare în decembrie 2021 în SUA, care acuză China de genocid împotriva acestei minorităţi.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vom apăra viguros ce este al nostru”. Filipinele avertizează China că nu va ceda la presiunile sale militare

Ciprul se alătură țărilor UE care vor repatrierea refugiaților sirieni

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Maia Sandu confirmă că Republica Moldova negociază un acord de securitate cu UE

Partenerii noștri