Live

Video Cursă infernală din cauza unor turbulențe "neobișnuit de puternice". "A zburat de pe scaun şi s-a lovit de plafon"

Data actualizării: Data publicării:
Zeci de răniți după ce un avion a fost prins într-o furtună puternică. Foto: Profimedia Images

O cursă spre Hawaii s-a transformat într-un infern în momentul în care aeronava a intrat într-o furtună. 20 de oameni au fost răniți, iar 11 dintre ei sunt în stare gravă. Un pasager și-a pierdut cunoștința, în timp ce alții au suferit tăieturi, lovituri și vânătăi după turbulențele severe în timpul zborului din Arizona către Hawaii, informează The Guardian. Echipajul aeronavei a declarat stare de urgență din cauza numărului mare de răniți la bord.

Unsprezece persoane au fost grav rănite când un avion care se îndrepta spre Hawaii a fost zguduit de turbulențe severe, au declarat serviciile de urgență, potrivit The Guardian.

Alți nouă au fost transportați la spital într-o stare stabilă, au anunțat Serviciile Medicale de Urgență din Honolulu într-un comunicat. La aterizare răniții au fost duși în mai multe camere de urgență.

Jon Snook, directorul de operațiuni al companiei aeriene Hawaiian Airlines din Phoenix, Arizona, a declarat că nu a mai experimentat „un incident de această natură în istoria recentă”. Aeronava era plină, cu 278 de pasageri la bord și 10 membri ai echipajului, a spus el în timpul unei conferințe de presă.

Jim Ireland, directorul Serviciilor Medicale de Urgență din Honolulu, a declarat că 20 de persoane au fost duse la spitale, inclusiv 11 persoane considerate a fi în stare gravă. S-a raportat că cel puțin o persoană a rămas inconștientă, în timp ce ceilalți răniți au ajuns conștienți la spital.

Pacienții au suferit tăieturi, inclusiv la nivelul capului, precum și lovituri și vânătăi. Unii oameni au avut greață și au vărsat ca urmare a mișcării extreme, a spus el.

„Suntem, de asemenea, foarte fericiți și ne simțim norocoși că nu au existat decese sau alte răni grave. Și avem, de asemenea, foarte multe speranțe că toți se vor recupera și vor avea o recuperare completă”, a spus Jim Ireland, directorul Serviciilor Medicale de Urgență din Honolulu.

Pasagera Kaylee Reyes a declarat pentru Hawaii News Now că mama ei abia se așezase când a lovit turbulența și nu a mai avut timp să își pună centura de siguranță. „A zburat în sus și a lovit tavanul”, a spus Reyes.

Ancheta va examina ce alte măsuri au fost luate, în afară de pornirea semnului de fixare a centurii de siguranță, pentru a se asigura că pasagerii au fost cuplati, a spus el.

Thomas Vaughan, un meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie din Honolulu, a declarat că a existat un aviz meteo pentru furtuni care a inclus și calea de zbor a avionului.

Compania aeriană era conștientă de prognoza meteo și de condițiile instabile de aer și vreme, dar nu a avertizat că zona de aer în care s-a produs turbulența „era în vreun fel periculoasă”, a spus Snook.

Airbus A330-200 și-a început coborârea imediat după turbulențe, iar echipajul a declarat stare de urgență din cauza numărului de răniți la bord, a spus el. Controlorii de trafic aerian au acordat zborului prioritate aterizării.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Unul dintre statele SUA nu poate fi protejat de NATO în cazul în care este atacat. Experții se tem că asta ar putea încuraja China

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a avut loc în Hawaii

Un bărbat care a plecat singur cu barca cu pânze spre Hawaii s-a rătăcit și a fost găsit la o lună după ce a fost dat dispărut

Fondatorul Facebook își construiește o vilă cu buncăr subteran și uși „rezistente la explozie”

Partenerii noștri