Live

David Cameron i-a cerut lui Netanyahu să accepte soluţia cu două state

Data publicării:
David Cameron i-a cerut lui Benjamin Netanyahu să accepte solușia cu două state. Foto: X

Ministrul de Externe britanic, David Cameron, i-a comunicat premierului Benjamin Netanyahu necesitatea unei soluţii cu două state, după ce prim-ministrul Israelului a respins cererile aliaţilor pentru un stat palestinian.

Şeful diplomaţiei britanice şi-a reiterat apelul pentru o „pauză umanitară imediată” în timpul unei întâlniri miercuri, la Ierusalim.

David Cameron a cerut Israelului să deschidă mai multe puncte de trecere pentru a permite intrarea ajutorului umanitar crucial în Fâşia Gaza asediată. El a cerut, de asemenea, protecţia medicilor şi a spitalelor după ce acestea au fost distruse în războiul actual, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Totodată, lordul Cameron s-a întâlnit la Ramallah, în Cisiordania, cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu care a discutat soluții pentru „o soluție politică pe termen lung”.

Netanyahu se opune

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a menţinut obiecţia faţă de crearea unui stat palestinian, în ciuda apelurilor din partea SUA de a lucra la soluţia cu două state după conflict.

Lider al unui guvern de extremă dreapta, el a spus săptămâna trecută că ideea ar „pune în pericol statul Israel”, criticând în acelaşi timp „încercarea de a ne constrânge”.

Ministerul de Externe a precizat joi că David Cameron a reiterat sprijinul Marii Britanii pentru încercările Israelului de a asigura eliberarea restului ostaticilor, al căror număr se crede că este de aproximativ 130. El a subliniat însă şi faptul că Londra consideră că o pace pe termen lung trebuie să se bazeze pe realizarea unui stat palestinian alături Israel.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hamas a difuzat o înregistrare video cu un ostatic israelian reţinut în Gaza de pe 7 octombrie. „Timpul se scurge”

Israelul cere noi evacuări din Rafah, în timp ce se pregătește să își extindă ofensiva în sudul Fâșiei Gaza

Joe Biden este ameninţat cu punerea sub acuzare pentru „abuz de putere”

Delegația Hamas a părăsit Egiptul după două zile de negocieri pentru un armistițiu în Gaza: „Mingea este în terenul ocupaţiei”

Partenerii noștri