Live

Donald Trump: Intervenţia în Orientul Mijlociu a fost "cea mai proastă decizie din istoria SUA"

Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că intervenţia în Orientul Mijlociu a fost "cea mai proastă decizie din istoria SUA", la trei zile după ce a anunţat retragerea trupelor americane din sectoare apropiate de frontiera turcă din nordul Siriei, informează Agerpres, care citează AFP.

Anunţul surpriză de duminică al lui Trump a părut să dea undă verde unei operaţiuni militare turce împotriva forţelor kurde, aliatele Washingtonului în lupta antijihadistă, operaţiune a cărei lansare a şi fost anunţată miercuri după amiază de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"SUA nu ar fi trebuit să meargă niciodată în Orientul Mijlociu. Războaiele stupide fără sfârşit sunt terminate pentru noi!", a insistat miercuri Trump în mesajele sale cotidiene pe Twitter.

"Îi vom aduce acasă încet şi sigur pe formidabilii noştri soldaţi şi militari", a mai transmis Trump, potrivit căruia conflictele din Orientul Mijlociu au costat SUA circa "8000 de miliarde de dolari" şi mii de vieţi.

"Am plecat la război din cauza unei presupuneri false şi care acum s-a dovedit a fi ca atare: armele de distrugere în masă. Nu era niciuna!", a menţionat liderul de la Casa Albă, referindu-se la intervenţia americană din Irak din 2003.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri