Live

Economia Ucrainei a scăzut anul trecut cu 30,4%. Este cel mai mare declin anual din 1991

Data publicării:
O clădire parțial distrusă de bombardamentele rusești din Kiev. Foto: Profimedia Images

PIB-ul Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022, cel mai semnificativ declin anual din ultimii peste 30 de ani, din cauza războiului cu Rusia, a anunţat joi ministrul Economiei, Iulia Sviridenko.

Sviridenko, care este şi prim vicepremier, a precizat că economia ucraineană a suferit cele mai semnificative pierderi de la câştigarea independenţei faţă de Uniunea Sovietică, în 1991, deşi declinul a fost mai redus decât se estima iniţial, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Succesul forţelor de apărare ale Ucrainei pe front, activitatea coordonată a Guvernului şi mediului de afaceri, spiritul dârz al populaţiei şi viteza de reconstruire a infrastructurii critice avariate în război, precum şi sprijinul sistemic financiar de la donatorii internaţionali ne-au permis să menţinem frontul economic şi să continuăm marşul spre victorie, a spus ministrul Economiei.

Oficialul a adăugat că atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice continuă să pună presiune asupra activităţii economice şi a încrederii populaţiei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Atac masiv al rușilor, explozii în Kiev și Crimeea. Apărarea aeriană ucraineană spune că a distrus toate dronele lansate

Partenerii noștri