Live

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost condamnat la închisoare. Polițiștii s-au adunat în fața casei lui ca să-l aresteze

Data publicării:
Imran Khan, fost premier al Pakistanului. FOTO: Profimedia Images

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a fost găsit condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru corupție.

Imran Khan a fost condamnat sâmbătă într-un dosar privind cadourile pe care le-ar fi primit şi vândut ilegal pe când era şef al executivului, a anunţat televiziunea de stat.

"Judecătorul Humayun Dilawar a anunţat că implicarea în practici de corupţie a fost dovedită", a transmis televiziunea pakistaneză.
Imran Khan, prim-ministru până în aprilie 2022 şi care neagă acuzaţiile, nu a fost prezent la audieri.

Pakistan police stand outside the house of former Pakistan prime minister Imran Khan after his arrest in Lahore on August 5, 2023. Khan was found guilty of graft on August 5 and sentenced to three years in jail, state TV said, in a case involving gifts he received while premier.,Image: 794511028, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Judecătorul a ordonat arestarea sa. Avocatul lui Khan, Intazar Hussain Panjutha, a declarat sâmbătă prin telefon pentru Reuters că poliţia pakistaneză l-a arestat deja pe Khan la reşedinţa sa din Lahore, oraş în estul Pakistanului.

Experţii în drept sunt de părere că această condamnare ar putea bloca şansele lui Khan de a candida la alegerile care urmează să aibă loc în această ţară la începutul lunii noiembrie.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Parlamentul ucrainean a acceptat demisia ministrului agriculturii, acuzat de corupţie

ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

Victor Ponta a dat statul român în judecată, inclusiv DNA și procurorul care l-a trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru corupţie

Partenerii noștri