Live

Franța: Recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucrainei ar fi o „agresiune fără arme”

Data actualizării: Data publicării:
Un soldat al forțelor militare ale Ucrainei supraveghează frontul separatist din zona de Est a țării. Sursă foto: Profimedia Images

Recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucraina ar fi echivalentul unei „agresiuni fără arme”, a spus, marți seară, șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, după ce Duma a propus ca aceste teritorii să fie recunoscute drept „state autonome, suverane, independente”. 

„Ar fi o situaţie imposibilă, o formă de agresiune fără arme şi de dezmembrare fără arme a unităţii şi integrităţii Ucrainei. Ar fi o atingere la suveranitatea Ucrainei'”, a declarat Le Drian în faţa Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naţionale.

Uniunea Europeană a condamnat, de asemenea, inițiativa parlamentarilor ruși.

Sprijinul UE şi angajamentul „pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional rămân neclintite”, a spus Josep Borrell.

Duma de Stat de la Moscova a votat, marţi, un apel adresat lui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a anunţat preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Partenerii noștri