Live

Germania anunță că va impune limite de temperatură în clădirile publice, de teama unei crize energetice

Data actualizării: Data publicării:
Calorifer cu repartitor de căldură. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa şi Reuters.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

"Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius", a mai spus Robert Habeck pentru ziar, potrivit Agerpres.

"Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii", a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații în Germania și Olanda, grindină cât mingea de ping-pong în Franța

Partenerii noștri