Live

Insula Martinica intră în izolare după o revenire puternică a epidemiei de Covid. Autoritățile le recomandă turiștilor să plece

Data publicării:
Insula Martinica intră în izolare după o revenire puternică a epidemiei de Covid. FOTO: Getty Images

Insula Martinica, în Antilele franceze, se confruntă cu o revenire a epidemiei de Covid și va intra într-o ''a doua fază de izolare'', ceea ce înseamnă că plajele vor fi închise. Autoritățile le recomandă turiştilor să plece.

''Vom intra într-o a doua fază de izolare. (...) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise. Plajele nu vor mai fi accesibile publicului'', a transmis prefectul Stanislas Cazelles, relatează AFP, citată de Agerpres.

El le-a cerut turiştilor care sunt în situații vulnerabile să plece: ''Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere''.

Magazinele cu produse necesare începerii anului şcolar se vor redeschide atunci când situaţia sanitară se va ameliora, a spus el. Prefectul a recomandat companiilor să se reorganizeze, iar angajații să poată lucra de acasă.

El a sublinat că măsurile anunțate sunt stricte, pot fi revizuite peste 15 zile și se va renunța la ele când situaţia sanitară o va permite.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, va merge joi în insula Martinica în contextul unei situaţii descrise ca fiind ''extrem de îngrijorătoare'' de către autorităţile sanitare locale.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, cererile pentru spitalizarea persoanelor infectate fiind de două ori mai mare decât capacitatea acestora.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Chinezii iubesc atât de mult Santorini, încât au investit o sumă uriașă ca să facă un loc identic

Prețurile la pensiuni și hoteluri pentru vacanța de 1 Mai și Paște au crescut cu 15%. Cât te costă să mergi la mare sau la munte

Robert de Niro deschide două hoteluri în Bulgaria. Unul va fi la 100 de kilometri de Vama Veche

5 destinații de vacanță neașteptate, recomandate de un bărbat care a călătorit în 107 țări

Partenerii noștri