Live

Japonia a aflat ce sunt obiectele neidentificate care i-au survolat spațiul aerian în ultimii ani și transmite un avertisment Chinei

Data actualizării: Data publicării:
O nouă analiză a obiectelor zburătoare neidentificate care au survolat spaţiul aerian japonez în ultimii ani sugerează "puternic" că este vorba de baloane spion chineze, potrivit Ministerului japonez al Apărării. Foto: Profimedia Images

O nouă analiză a obiectelor zburătoare neidentificate care au survolat spaţiul aerian japonez în ultimii ani sugerează "puternic" că este vorba de baloane spion chineze, potrivit Ministerului japonez al Apărării.

"După o analiză mai aprofundată a unor obiecte zburătoare specifice în formă de balon identificate anterior în spaţiul aerian japonez, între care cele din noiembrie 2019, iunie 2020 şi septembrie 2021, am ajuns la concluzia că există o mare probabilitate să fie baloane de recunoaştere fără pilot trimise de China", potrivit unui comunicat difuzat marţi seara.

De asemenea, Tokio "a cerut ferm guvernului chinez să confirme faptele" incidentului şi "ca o astfel de situaţie să nu se mai repete".

"Încălcările spaţiului aerian de către baloane de recunoaştere fără pilot străine şi alte mijloace sunt total inacceptabile", se arată în comunicat.

Japonia a declarat săptămâna trecută că reexaminează o serie de incidente care au implicat obiecte zburătoare neidentificate după ce un balon spion chinez a survolat teritoriul american, fiind ulterior doborât.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vom apăra viguros ce este al nostru”. Filipinele avertizează China că nu va ceda la presiunile sale militare

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

China dezvăluie măsuri „istorice” pentru stabilizarea pieței imobiliare aflate în criză. Expert: „Este un pas curajos”

Putin s-a dus în "Mica Moscovă" din China și a început să le promită oamenilor energie și beneficii

Partenerii noștri