Live

Lavrov: Întărirea prezenței militare americane în Orientul Mijlociu poate escalada conflictul dintre Israel și Hamas

Data publicării:
Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat luni, în cadrul unei reuniuni diplomatice la Teheran, că întărirea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu prezintă riscul unei „escaladări” a conflictului dintre Israel şi Hamas, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Referindu-se la trimiterea de către Statele Unite de nave de război în Orientul Mijlociu, Lavrov a apreciat că „cu cât un stat adoptă măsuri proactive de acest tip, cu atât mai mare este riscul, pericolul escaladării conflictului este mare”.

El a apreciat că Statele Unite sunt „deja printre ţările care intervin cel mai mult” în acest conflict.

Lavrov a afirmat totuşi că acţiunea Washingtonului, precum şi cea a Uniunii Europene sunt necesare pentru a se ajunge la o reglementare diplomatică. „Trebuie să acţionăm pe baza potenţialului colectiv al ţărilor din regiune şi al Uniunii Europene, şi probabil, al Statelor Unite, şi este dificil să se treacă de acestea”, a spus el.

„Rusia nu acceptă nicio manifestare de terorism, nicio manifestare de violenţă cu încălcarea dreptului umanitar internaţional, inclusiv utilizarea fără discernământ a forţei”, a afirmat, de asemenea, Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse s-a adresat în marja unei reuniuni la Teheran cu omologii săi iranian, turc, armean şi azer, reuniune destinată să găsească o soluţie pentru diminuarea tensiunilor dintre Erevan şi Baku.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Armata israeliană și-a ucis din greșeală cinci militari în Fâșia Gaza. Un tanc i-a confundat cu luptători Hamas: „Un foc prietenesc”

Foreign Policy: Ce s-ar întâmpla în ziua în care Iranul ar face rost de arme nucleare. Țările care i-ar putea urma exemplul

Partenerii noștri