Live

Liderul comunist din Transnistria a fost asasinat. Oleg Horjan a fost găsit împușcat în casă

Data publicării:
Oleg Horjan, a fost ucis noaptea trecută în propria casă. Foto: Captură video

Liderul Partidului comunist din Transnistria și unul dintre opozanții regimului de la Tiraspol, Oleg Horjan, a fost ucis noaptea trecută în propria casă. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov.

„Noaptea trecută a decedat liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, laureatul Premiului Lenin. A fost ucis în propria locuință. Cerem inițierea imediată a unei anchete”, a declarat el, potrivit deschide.md.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției din R.Moldova, Horjan a fost găsit împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

„Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, a precizat IGP.

De menționat că Oleg Horjan a condus PCT timp de mai mulți ani, fiind un opozant activ al actualului regim de la Tiraspol în frunte cu Vadim Krasnoselski și holdingul „Sheriff”. În anul 2018, acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

După condamnare, avocații lui Horjan au căutat dreptate în instanțele naționale ale R.Moldova. La data de 23 iunie 2020, Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a constatat că Horjan se află ilegal în detenție și a fost condamnat de către instanțe neconstituționale.

În decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenția ilegală, revenind la activitatea sa politică.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel puțin 12 morți și 55 de răniți în Ucraina, în urma atacurilor rusești din ultimele două zile

Rusia anunță că va relua exporturile de benzină

Forțele ucrainene au doborât 29 de drone kamikaze Shahed lansate de ruși pe timpul nopții

Document al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență: Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României

Partenerii noștri