Live

19 morţi în explozia unui combinat chimic din China

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

O explozie într-un combinat chimic a făcut 19 morţi şi 12 răniţi în sud-vestul Chinei, au anunţat vineri autorităţile locale, transmite Agerpres.

Explozia s-a produs joi, în jurul orelor 18:30, într-un complex industrial din oraşul Yibin, în provincia Sichuan, a informat pe site-ul său administraţia locală pentru securitatea muncii.

Răniţii sunt în stare stabilă la spital, potrivit comunicatului care nu precizează cauza exploziei, dar menţionează că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Un incendiu care a izbucnit după explozia din combinatul societăţii Hengda a fost stins vineri dimineaţă, potrivit sursei.

China a fost scena mai multor accidente industriale în ultimii ani.

În 2015, o explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice a făcut 165 de morţi în oraşul port Tianjin (nord), generând o polemică legată de cauzele catastrofei şi impactul său ecologic.

Fostul primar al oraşului, care a condus comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru corupţie.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reuters: Vizita lui Xi Jinping în Europa ar putea scoate la iveală diviziunile din Occident

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

China a lansat o misiune spațială pe fața întunecată a Lunii. SUA avertizează că „programul spaţial civil e de fapt un program militar”

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Partenerii noștri