Live

200 de dispăruți după ruperea unui baraj minier în Brazilia

Data publicării:
Foto: Departamentul de Pompieri din Brazilia

Circa 200 de persoane sunt date dispărute vineri după ruperea unui baraj minier în statul brazilian Minas Gerais, au anunţat pompierii într-un comunicat, relatează Agerpres.

O veritabilă maree de noroi s-a scurs prin barajul gigantului minier Vale, iar un responsabil al pompierilor a vorbit despre „mai mulţi morţi” plecând de la mărturiile localnicilor, fără a avansa un bilanţ precis.

În 2015, ruperea unui baraj de deşeuri miniere a provocat 19 morţi în Mariana, o altă localitate din statul Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai grav dezastru de mediu din istoria Braziliei.

Barajul, care s-a rupt vineri aparţine gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul într-un comunicat şi a afirmat că „prioritatea totală este de a apăra viaţa angajaţilor şi a locuitorilor”.

În imagini impresionante surprinse din aer şi difuzate de pompieri se poate vedea un torent de noroi de culoare maro care acoperă suprafeţe imense de vegetaţie. Într-o altă imagine se poate vedea cum noroiul se scurge rapid peste o şosea.

Televiziunea Globonews a difuzat de asemenea imagini surprinse din elicopter care arată locuinţe parţial distruse, unele înghiţite pe jumătate de noroi.

Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe reţelele sociale un comunicat în care îi cere populaţiei să se îndepărteze de albia răului Paraopeba.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisaje apocaliptice în Brazilia după inundațiile record. Autorități: Sunt "adevărate zone de război", va fi necesar un "plan Marshall"

Jair Bolsonaro a fost internat în spital după ce a fost depistat cu erizipel

Madonna a dat un concert gratuit pe cea mai cunoscută plajă din Brazilia. 1,6 milioane de oameni au venit să o vadă

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Partenerii noștri