Live

Șanse electorale sporite pentru candidatul controversat la președinția Braziliei care a fost înjunghiat

Data actualizării: Data publicării:

Un eveniment dramatic i-a mărit considerabil şansele de a deveni preşedinte al Braziliei. Vorbim despre Jair Bolsonaro, candidat al extremei-dreapta, care a fost înjunghiat. Urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

În timp ce era purtat pe braţe de mulţime, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat de un fost militant de stânga. Lama cuţitului a pătruns în abdomenul bărbatului 12 centimetri şi i-a perforat intestinele. A fost operat de urgenţă, iar starea sa este gravă, dar stabilă.

Doctorii au spus că, dacă nu ar fi fost într-o formă atât de bună, ar fi murit, a pierdut în jur de doi litri de sânge. Dacă ar fi venit cu cinci minute mai târziu, hemoragia i-ar fi provocat probabil un stop cardiac şi ar fi mort.

Atacatorul a fost arestat imediat şi a spus că a a avut motive personale ca să încerce să îl ucidă pe candidat. Şi că Dumnezeu i-a cerut asta. De pe patul de spital, candidatul a transmis că fusese avertizat că este periculos să se expună băilor de mulţime, dar că nu se teme de nimic. Militar de carieră, Jair Bolsonaro este un obişnuit al derapajelor rasiste, misogine şi homofobe şi un adept al reprimării armate a violenţei. Cu aproape 9 milioane de fani pe reţelele sociale, va fi greu de învins la alegeri. Mai ales că adversarii săi se vor feri să atace dur un om aflat pe patul de spital.

„Este mai puternic ca niciodată. Este conştient, vorbeşte, este pregătit, ca întotdeauna. Pentru cei care au vrut să distrugă un om de familie - Brazilia, tocmai ţi-ai ales preşedintele. Va fi în primul tur”, spune Flavio Bolsonaro, fiul candidatului.

Chiar şi înainte de atac, şansele lui Bolsonaro erau mari în primul tur, dar ar fi fost învins de oricare dintre ceilalţi candidaţi în turul al doilea. Chiar şi de către fostul preşedinte Lula da Silva, încarcerat pentru corupţie şi care a făcut recurs la decizia de a i se interzice să candideze la prezidenţialele din 7 octombrie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Marcel Ciolacu e „ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale

Firea îl susține pe Ciolacu la prezidențiale și spune că nu vrea să preia șefia PSD: „Nu aș folosi funcția de primar ca trambulină”

Partenerii noștri