Live

Cât a plătit un turist pentru o înghețată, în Florența. Poliția a amendat gelateria cu 2.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:

Un turist din Taiwan, aflat în vacanță în Florența, în Italia, a chemat poliția după ce a vrut să își cumpere o înghețată, iar vânzătorul a încercat să îl taxeze cu 25 de euro, scrie The Times.

Proprietarul gelateriei a fost amendat cu 2.000 de euro, în urma scandalului. Turistul din Taiwan spune că a încercat să protesteze față de suma de bani care i-a fost cerută, dar i s-a răspuns că înghețata costă atât de mult pentru că este „delicioasă”.

În cele din urmă, el a plătit cei 25 de euro, însă ghidul său italian a sunat la poliție. Ofițerii au descoperit că magazinul își ascundea prețurile în spatele ghișeului, așa că l-au amendat pe patron cu 2.000 de euro.

„Ascunderea prețurilor este o practică frecventă și este un obicei care creează o imagine proastă, în condițiile în care principalele victime sunt turiștii”, a declarat un oficial al poliției.

Nu este prima dată când turiștii se plâng de prețurile exorbitante din zonele turistice din Italia. În august, un bărbat a făcut scandal după ce i s-au cerut 43 de euro pentru două cafele și o sticlă de apă, într-o cafenea din centrul Veneției.

Iar în ianuarie 2017, un restaurant din Veneția le-a cerut unor turiști japonezi 1.100 de euro pentru patru fripturi și un preparat din pește.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

Un oraș japonez vrea să ridice un gard din plasă pentru a bloca fotografiile turistice ale Muntelui Fuji

Muzeul Luvru vrea să mute Mona Lisa la subsol: „Ar putea pune capăt dezamăgirii publicului”

„Avem chef de glume?” Venețienii sunt furioși din cauza taxei de intrare în oraș aplicate turiștilor de azi și au ieșit la proteste

Partenerii noștri