Live

Cei 22 de sportivi nord-coreeni riscă să ajungă în lagăre dacă nu se întorc cu medalii de la Jocurile Olimpice de iarnă

Data publicării:
@Guliver/GettyImages

Cei 22 de sportivi din Coreea de Nord pe care liderul Kim Jong-un i-a trimis la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang ar putea avea o soartă tragică dacă se întorc acasă fără medalii, scrie DailyMail în ediția online.

Sportivii ar putea ajunge în lagăre, la fel cum a pățit și echipa de fotbal care a participat la Cupa Mondială din 1966. Fotbaliștii au fost torturați, apoi aruncați în închisoare pentru că ar fi făcut țara de râs, după ce au fost eliminați în a doua tură a Campionatului, când au pierdut cu scorul de 5-3 în fața Portugaliei. În plus, în presa vremii au apărut informații potrivit cărora aceștia ar fi băut și ar fi petrecut în compania unor femei înainte de meci.

Pedepsele s-au repetat și în 2010, atunci când echipa de fotbal care a participat la Campionatul Mondial din Africa de Sud a fost obiectul unor „critici ideologice dure”, după ce a pierdut toate cele trei meciuri din faza grupelor. Mai mult decât atât, antrenorul a fost condamnat la muncă silnică.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

Reguli bizare în Coreea de Nord: Ce se întâmplă dacă doi soți vor să divorțeze

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiple. „Va aduce o schimbare strategică”

Partenerii noștri