Live

Cine este "Jabba Jihadistul", teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat cu platforma în Irak

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Facebook/Maajid Nawaz

Abu Abdul Bari, supranumit Jabba Jihadistul, unul dintre liderii organizației teroriste Stat Islamic, a fost arestat în Irak, informează New York Post.

Bari, în vârstă de 40 de ani, a fost și unul dintre lideri Stat Islamic care a orchestrat introducerea în sclavie și exploatarea sexuală a populației Yazidi. El a fost capturat de echipa SWAT a poliției irakiene din Mosul.

Bari era un muftiu al Statului Islamic, sau expert al legilor religioase, și a lansat condamnări fatwa la adresa învățaților și clericilor din Mosul care au refuzat să jure credință organizației teroriste atunci când aceasta a ocupat orașul.

Abu Abdul Bari, care cântărește 254 de kilograme, a fost urcat în bena unei camionete pentru că nu a încăput într-o mașină de poliție.

Bari a apărut fotografiat în spatele camionetei, dar și în casa sa, în timpul arestării.

Bărbatul arestat era cunoscut și pentru discursurile sale provocatoare, dar și pentru că a ordonat distrugerea unei moschei faimoase, construită unde se crede că se află mormântul lui Iona, profetul biblic care a avut o întâlnire cu o balenă.

Maajid Nawaz, fondatorul think-tank-ului londonez Quilliam, a postat pe Facebook imaginea cu Bari în camionetă.

"Majoritatea justificărilor religioase oferite membrilor Stat Islamic pentru violarea, torturarea și masacrarea irakienilor, sirienilor și a altora au fost oferite de acest monstru care nici măcar nu poate sta pe două picioare", a scris Nawaz pe rețeaua de socializare.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teroriștii ISIS amenință cu atacuri pe patru stadioane în Liga Campionilor și provoacă haos cu mesaje violente

Putin cere noi baze de date biometrice după atentatul de la Moscova. 3,2 milioane de oameni au primit cetățenie rusă în „Novorusia”

Putin spune că îi va găsi pe cei au comandat masacrul de la Moscova. Nicio vorbă despre ISIS, care a revendicat atacul

ISIS a pus ochii pe Europa și SUA, după masacrul de la Moscova. „Furtuna perfectă” care amenință Jocurile Olimpice de la Paris

Partenerii noștri