Live

Cutremur de 6,7 pe scara Richter în Papua Noua Guinee. Cel puțin 18 morți

Data publicării:

Cel puţin 18 persoane au fost ucise într-un cutremur de magnitudinea de 6,7 pe scara Richter miercuri dimineaţa, în sudul Papuei Noua Guinee, a anunţat un oficial, relatează Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 a avut loc în regiune în urmă cu nouă zile, soldat cu 55 de morţi, potrivit ultimului bilanţ prezentat de autorităţi.

Cutremurul a avut loc la puţin timp după miezul nopţii de marţi spre miercuri, la 31 de kilometri depărtare de primul cutremur.

„Tocmai am fost informat că 18 persoane au fost ucise”, a declarat administratorul provinciei Hela William Bando.

Acest prim bilanţ este anunţat în contextul în care autorităţile şi asociaţii de ajutorare întârzie să se ducă la faţa locului săstabilească precis numărul victimelor şi pagubele provocate de primul cutremur.

Eforturile autorităţilor şi asociaşiilor umanitare de a veni în ajutorul a peste 150.000 de persoane sunt îngreunate de alunecări de teren, blocarea unor drumuri şi avarierea unor piste de aterizare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția premierului din Papua Noua Guinee, după ce Biden a spus că unchiul său a fost mâncat acolo de canibali: „Un moment de confuzie”

Două cutremure s-au produs în România, joi dimineață

Cutremur cu magnitudinea 4,2 în România

Circa 60.000 de cutremure s-au produs în sud-estul Turciei după seismele devastatoare din februarie 2023

Partenerii noștri