Live

Dezvăluiri. Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost aruncat în canalizare, după ce a fost „dizolvat” în acid

Data actualizării: Data publicării:
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi au aruncat corpul acestuia în canalizare, după ce l-au „dizolvat” în acid, relatează cotidianul turc Sabah, citat de AFP.

Examinarea resturilor din canalizarea reşedinţei consulului saudit de la Istanbul a dus la găsirea unor urme de acid, scrie sursa citată.

Anchetatorii susţin că trupul jurnalistului a fost dizolvat în acid, iar apoi autorii crimei l-au aruncat în canalizare, notează Sabah.

Un responsabil turc cu grad înalt a afirmat, luni, că „îngrijitori” saudiţi, între care un chimist şi un expert în toxicologie, au fost trimişi la Istanbul pentru a şterge urmele uciderii jurnalistului, potrivit News.ro.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii.

Asasinatul jurnalistului saudit, critic al regimului de la Ryad şi colaborator la Washington Post, a afectat imaginea regatului saudit şi în special pe cea a prinţului moştenitor Mohammed Bin Salman, care exercită în prezent puterea.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inflația din Turcia a depășit 75% în mai. Totuși, autoritățile turce susțin că „cea mai dificilă perioadă s-a încheiat”

Un bloc de apartamente s-a prăbușit din senin în Istanbul. Un om a murit, alți opt au fost scoși dintre dărâmături cu răni

Ministrul turc de Externe: Turcia susține în continuare ajutorul pentru Ucraina, dar nu vrea ca NATO „să participe la război”

Economia Turciei a crescut mai rapid decât cea a Chinei în primul trimestru din 2024

Partenerii noștri