Live

Donald Trump acceptă reluarea finanţării parţiale pentru OMS „până la un nivel egal cu contribuţia Chinei”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Administraţia americană condusă de preşedintele Donald Trump va relua finanţarea parţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează Agerpres.

Administraţia Trump va „fi de acord să plătească până la un nivel egal cu ceea ce China plăteşte drept contribuţii” la OMS, se arată într-un proiect de hotărâre a guvernului american, citat de Fox News.

Donald Trump a suspendat contribuţia SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 14 aprilie, acuzând acest for că promovează „dezinformarea” făcută de China în legătură cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi anunţând că administraţia de la Washington va lansa un proces de reformare a OMS.

Reprezentanţi oficiali ai organizaţiei au respins acuzaţiile părţii americane, în timp ce Beijingul a insistat că este transparent şi deschis.

SUA sunt cel mai mare contributor al OMS. În cazul în care contribuţia americană va fi egală cu cea a Chinei, atunci noul nivel de finanţare va fi de aproximativ o zecime din finanţarea anterioară de 400 milioane dolari pe an.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

OMS avertizează că o ofensivă israeliană la Rafah „ar duce la o baie de sânge”: „Suntem profund îngrijorați”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri