Live

Foto Imagini din satelit arată pagubele produse într-o bază aeriană din Irak lovită de rachete iraniene

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Planet Labs Inc.

Mai multe imagini din satelit par să arate că în urma atacurilor de miercuri asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak rachetele iraniene au deteriorat sau distrus șapte clădiri, care adăpostesc personalul militar american.

Două imagini furnizate de compania de satelit Planet Labs Inc. arată cinci puncte de impact al rachetelor în acea parte a bazei.

Dimensiunea pagubelor poate fi măsurată comparând fotografiile realizate după atacul de miercuri, cu imagini din data de 25 decembrie anul trecut.

Foto: Planet Labs Inc.

Cel puțin trei dintre structuri par a fi hangare pentru întreținerea aeronavelor. Unele dintre clădiri sau structuri au dispărut complet. Din celelalte au mai rămas doar părți.

„Au vizat partea americană a bazei. Au vrut să o lovească și au lovit-o”, a declarat Jeffrey Lewis, de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din Monterey, California, potrivit Mediafax.

Foto: Planet Labs Inc.

Președintele american Donald Trump a declarat că niciun american nu a fost rănit în urma atacurilor, despre care Iranul a anunțat că a lansat aceste rachete ca represalii pentru uciderea în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani la finalul săptămânii trecute.

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituții guvernamentale irakiene și ale unor ambasade, a informat Armata irakiană. Cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma acestui incident.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suedia și Iranul au făcut un schimb de prizonieri. Acordul a fost mediat de Oman

Iranul a aprobat șase candidați din 80 pentru alegerile prezidențiale. Pe listă sunt cinci extremiști duri ai regimului și un reformist

Insurgența fast-food: Cum a provocat, prin ricoșeu, războiul din Gaza un val de atacuri asupra restaurantelor americane din Irak

Puterile europene la AIEA presează Iranul să dea explicații privind urmele de uraniu descoperite la situri nucleare nedeclarate

Partenerii noștri