Live

Galerie Foto În urmă cu 53 de ani misiunea Apollo 12 ajungea pe Lună. Fotografiile realizate de astronauți pe satelitul natural al Pământului

Data publicării:
Pe 19 noiembrie 1969 misiunea Apollo 12 a aterizat pe Lună și astronauții Charles Conrad și Alan Bean au pășit pe suprafața satelitului natural al Pământului. Sursa foto: Profimedia Images

Pe 19 noiembrie 1969 misiunea Apollo 12 a aterizat pe Lună și astronauții Charles Conrad și Alan Bean au pășit pe suprafața satelitului natural al Pământului.

Apollo 12 a fost al șaselea zbor cu echipaj din programul Apollo al Statelor Unite și al doilea care a aterizat pe Lună. A fost lansat de la Kennedy Space Center, Florida, la patru luni după Apollo 11.

Comandantul Charles Conrad și pilotul modulului lunar Apollo Alan L. Bean au petrecut peste 30 de ore pe Lună, în timp ce pilotul modulului de Comandă Richard F. Gordon a rămas pe orbita lunară.

Durata misiunii Apollo 12 a fost de 10 zile, 4 ore, 36 de minute și 24 de secunde.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China a lansat o misiune spațială pe fața întunecată a Lunii. SUA avertizează că „programul spaţial civil e de fapt un program militar”

Un fenomen astronomic rar ar putea rezolva unul dintre misterele de la Stonehenge: „Cred că ne va surprinde”

Când vor mai fi eclipse totale de Soare. Următoarea va avea loc în 2026 și va fi vizibilă în Europa

Un japonez va fi primul astronaut neamerican care va pune piciorul pe Lună, anunță Joe Biden

Partenerii noștri