Live

Marea migrație pentru supraviețuire a elefanților. Odată cu prăbușirea turismului în Thailanda, aceste animale riscă să moară de foame

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Odată cu prăbușirea industriei turismului din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre elefanții captivi din Thailanda sunt în pericol să moară de foame, scrie BBC.

„Ne întoarcem cu elefanții în satul nostru natal. Din cauza pandemiei nu mai sunt turiști. Am așteptat câteva luni să vedem dacă situația se îmbunătățește, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat unul dintre îngrijitorii elefanților.

Sute de elefanți traversează Thailanda înapoi în satele îngrijitorilor, unde aceștia le pot asigura hrana necesară.  “Sunt fericiți că se întorc acasă”.

Pentru multe dintre aceste animale, pandemia a însemnat doar suferință. Aproximativ 300 de elefanți sunt folosiți pentru distracția turiștilor, în Thailanda, care plătesc sume mari de bani pentru a interacționa cu ei. Însă mulți dintre îngrijitori sunt acuzați că tratează animalele cu cruzime.

“Dacă nu ar fi izbucnit pandemia de coronavirus, elefanții ar fi rămas în același loc. Este un prilej atât pentru noi, cât și pentru turiști să ne gândim la soarta acestor animale”, a declarat un alt îngrijitor. 

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările care au renunțat la restricții și încearcă „să trăiască cu coronavirusul”

Thailanda a rămas fără vaccinuri în plin val mortal Covid și împrumută 150.000 de doze de la Bhutan

Thailanda a încercat să interzică știrile care „provoacă frică în populație” pentru a scăpa de proteste

Thailanda înregistrează peste 20 000 de cazuri de infectare cu Covid, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Partenerii noștri