Live

Foto Misterul unui animal vechi de 18.000 de ani, găsit îngheţat. Creatura conservată aproape perfect i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

Data publicării:

Corpul perfect conservat al unui căţeluş de acum 18.000 de ani i-a lăsat pe oamenii de ştiinţă ruşi fără cuvinte, informează Mediafax, care citează CNN.

Animalul despre care se crede că ar fi un câine sau un lup, a fost descoperit în estul Siberiei, lângă Yakutsk, având nasul, colţii şi blana într-o stare remarcabilă mulţumită solului îngheţat care l-a protejat de-a lungul secolelor.

 

 

În urma analizelor şi a datării cu carbon s-a ajuns la concluzia că animalul a trait cu aproximativ 18.000 de ani în urmă.

Din păcate, rezultatele testelor ADN nu au fost concludente şi rămâne neclar dacă este vorba despre un lup sau despre un câine. Descoperirea sa a fost realizată în vara anului 2018, însă acum au fost prezentate rezultatele testelor efectuate.

 

 

„De obicei nu este atât de dificil să deosebeşti cele două specii”, a declarat cercetătorul David Stanton pentru CNN. Printre oamenii de ştiinţă se speculează idea conform căreia misteriosul animal ar putea fi un strămoş comun al câinilor şi al lupilor.

Descoperirea ar putea aduce noi informaţii despre evoluţia acestor animale atât de răspândite. Există de mult timp o ipoteză a apariţiei câinilor ca urmare a domesticirii lupilor şi se crede că procesul a avut loc cu până la 40.000 de ani în urmă.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Doi cercetători au plecat în căutarea unui șarpe, în Thailanda, dar au descoperit o specie cu totul nouă, cu dinții „ca niște lame”

„Una dintre cele mai mari enigme”: Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Preotul care a oficiat parastasul lui Navalnîi a fost dat afară din biserică și nu mai are voie să slujească timp de trei ani

Partenerii noștri