Live

O italiancă de 60 de ani a gătit în timp ce 11 medicii îi scoteau o tumoare de pe creier

Data actualizării: Data publicării:
Medici în operatie. Foto: Guliver/GettyImages

O serie de pacienți au cântat la vioară sau la un alt instrument, în timpul intervenției chirurgicale cerebrale, dar până acum n-a existat niciun caz de bolnav care să gătească în timpul operației pe creier.

O italiancă de 60 de ani a făcut măsline umplute în timpul unei proceduri chirurgicale de extirpare a unei tumori la lobul temporal stâng. Neurochirurgul de la spitalul din Riuniti din Ancona a declarat că procedura de două ore și jumătate „a decurs foarte bine”, relatează BBC NEWS.

Pacienta lui a pregătit 90 de măsline într-un interval de o oră.

Intervenția chirurgicală cerebrală „pe viu” este folosită pentru a trata unele afecțiuni neurologice, cum ar fi tumorile care afectează zonele creierului responsabile pentru vedere, mișcare sau vorbire. Chirurgul comunică cu pacientul în timpul intervenției pentru a se asigura că nu este atins niciun punct sensibil. Din același motiv, unii pacienți sunt puși să facă diverse activități.

Întrucât lobul temporal stâng controlează vorbirea, memoria și mișcarea părții drepte a corpului, neurochirurgul Roberto Trignani a declarat pentru agenția de știri Ansa că metoda „ne permite să monitorizăm pacientul în timp ce intervenim asupra funcțiilor creierului său și să ne calibrăm acțiunea”.

Dr. Trignani, care a făcut parte dintr-o echipă de 11 cadre medicale, a efectuat în ultimii anii 60 de astfel de intervenții.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce datorii are

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024: Italia a învins Albania cu 2-1. Albanezii au înscris cel mai rapid gol din istoria Europenelor

Giorgia Meloni nu vrea să o asigure pe Ursula von der Leyen că o va susține pentru un nou mandat la Comisie

Giorgia Meloni spune că statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanțat din activele rusești înghețate

La două săptămâni după ce a fost luat de viitură, Cristian este de negăsit: „Tensiunea e mare, frustrarea la fel, dar nu ne vom opri”

Partenerii noștri