Live

Poliţia recomandă inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru corupție

Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Poliţia israeliană a recomandat marţi inculparea pentru corupţie a premierului Benjamin Netanyahu, după doi ani de anchetă. Decizia de începere a urmăririi penale îi revine procurorului general, scrie Agerpres.

Foto: Gulliver/Getty Images

Ministrul justiţiei, Ayelet Shaked, a afirmat că după părerea ei un prim-ministru nu trebuie să demisioneze chiar dacă este inculpat oficial.

Mass media israeliană a scris că premierul ar fi primit „cadouri ilegale” și diverse favoruri de la oameni de afaceri. Antreprenori israelieni și străini i-ar fi oferit lui Netanyahu cadouri de o valoare estimată la mai multe zeci de mii de dolari.

De asemenea, presa israeliană a relatat despre existența unui al doilea dosar, care ar putea presupune acuzații de corupție mai grave. O anchetă a fost deschisă privind achiziționarea unor submarine din Germania, după ce au apărut informații că avocatul premierului Netanyahu ar fi reprezentat compania în timpul negocierilor.

Prim-ministrul israelian a denunțat în trecut acuzațiile care i se aduc drept o campanie de denigrare a sa regizată de rivalii săi politici. El i-a acuzat pe opozanții săi politici, precum și unele mass-media, că vor „să-l înlăture nu prin alegeri, cum prevede democrația”, ci montând o campanie împotriva sa.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru corupţie

David Cameron spune că Hamas a primit o „ofertă foarte generoasă” de armistițiu de 40 de zile în Gaza

New York Times: CPI se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi ai Hamas. Ar fi vizat și Netanyahu

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri