Live

România a boicotat Rusia la OSCE. Luminița Odobescu a părăsit reuniunea în semn de protest față de prezența lui Lavrov

Data actualizării: Data publicării:
Luminița Odobescu.Foto: Inquam Photos / George Călin

Boicot românesc la OSCE, după ce Rusia a reușit din nou să împartă Europa în două tabere. Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a părăsit reuniunea OSCE de la Skopjie, în semn de protest față de prezența în sală a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

România s-a alăturat astfel altor țări europene - Ucraina, Polonia, țările baltice care au protestat față de invitarea omului de casă al lui Putin, în plin război din Ucraina și în pofida sancțiunilor occidentale la adresa Rusiei.

La reuniune, România a fost reprezentată de către Ambasadorul României la OSCE. Luminița Odobescu a fost totuși prezentă zilele acestea la Skopje unde a participat la o cină informală, unde omologul său rus, Serghei Lavrov, nu a fost prezent.

Invitația ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a provocat un dezacord între membrii OSCE, ceea ce a dus la boicotarea summitului de către miniștrii de externe din Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia și, mai nou, România.

Pentru Lavrov nu a fost ușor să ajungă la Skopjie, după ce Bulgaria a interzis avionului în care se aflau Lavrov și Zaharova să treacă pe deasupra țării. În cele din urmă, delegația rusă a ajuns la Skopje survolând Grecia.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul Mihail Mișustin a prezentat lista miniștrilor. Cine a fost înlocuit și cine rămâne în noul guvern al lui Putin

Trei persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, după un atac al ucrainenilor asupra regiunii ocupate Donețk

Sancţionată de Occident pentru destabilizarea Moldovei, deputata Marina Tauber se laudă cu decorația primită „la ordinul” lui Putin

Polonia anunță construirea unor fortificații „de-a lungul întregii frontiere estice”

Partenerii noștri