Live

SUA sunt preocupate de intensificarea activităţilor nucleare militare ale Chinei

Data publicării:

Administraţia de la Beijing suplimentează rapid capabilităţile nucleare, cu obiectivul extinderii influenţei în Asia şi la nivel mondial, avertizează membri de rang înalt ai Comandamentului Strategic al SUA, pledând pentru măsuri de disuasiune vizând activităţile Chinei şi Rusiei, relatează Mediafax.

Viceamiralul David Kriete, locţiitor al şefului Comandamentului Strategic american (US STRATCOM), a atras atenţia că Administraţia de la Beijing consolidează arsenalul atomic şi intensifică activităţile în Marea Chinei de Sud şi în alte zone.

„China este şi a fost în ultimele decenii pe o traiectorie foarte clară de suplimentare a numărului armelor atomice; în plus, diversifică sistemele de lansare. China dezvoltă o triadă formată din submarine dotate cu rachete balistice, bombardiere strategice şi sisteme terestre de rachete intercontinentale”, a declarat David Kriete, citat de publicaţia The Washington Free Beacon şi de site-ul BreakingDefense.com.

„Conducerea Chinei a semnalat clar în ultimii ani că are obiectivul de a deveni putere de rang regional şi de a exercita influenţă, din punct de vedere economic şi militar, asupra zonelor din vestul Pacificului, iar ulterior de a obţine influenţă pe plan mondial”, a subliniat David Kriete.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vom apăra viguros ce este al nostru”. Filipinele avertizează China că nu va ceda la presiunile sale militare

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

China dezvăluie măsuri „istorice” pentru stabilizarea pieței imobiliare aflate în criză. Expert: „Este un pas curajos”

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Partenerii noștri