Live

Un copil din Ohio a fost obligat de judecători să facă rezumatul unei cărți pentru că a plănuit un atac asupra unei sinagogi

Data publicării:
Un copil din Ohio a fost obligat de judecători să facă rezumatul unei cărți pentru că a plănuit un atac asupra unei sinagogi. Foto: Shutterstock

Un băiat de 13 ani din Ohio care a pledat vinovat pentru planificarea unui atac în masă la o sinagogă a fost condamnat la un an de probaţiune şi trebuie să scrie rezumatul unei cărţi despre un diplomat din Al Doilea Război Mondial care a salvat evrei din Ungaria, potrivit documentelor judiciare.

Băiatul a fost arestat în septembrie după ce a făcut un plan detaliat pentru un atac la Templul Israel din Canton, localitate la sud de Akron, Ohio, potrivit unei plângeri a unui oficial din cadrul biroului şerifului din comitatul Stark, relatează Reuters, citată de News.ro.

Vinerea trecută, el a spus că acuzaţiile de "inducere a panicii" şi "tulburarea ordinii publice" sunt adevărate, potrivit unui proces-verbal al audierii.

Judecătorul Jim James l-a condamnat apoi pe băiat la un an de probaţiune şi a ordonat ca acesta să prezinte departamentului de probaţiune un rezumat al unei cărţi despre Carl Lutz, un diplomat elveţian care a salvat de nazişti mii de evrei din Ungaria în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, judecătorul a ordonat ca băiatul să nu aibă acces nesupravegheat la internet şi să continue să beneficieze de consiliere prin intermediul unui terapeut autorizat.

Deşi adolescentul şi-ar fi plănuit atacul înainte de asaltul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, condamnarea sa vine în contextul în care se înregistrează o creştere a incidentelor antisemite în Statele Unite. Creşterea retoricii antisemite şi islamofobe şi a presupusei discriminări în şcolile din SUA în timpul războiului pe care Israelul îl poartă în prezent în Gaza a determinat Departamentul american al Educaţiei să deschidă, în noiembrie, anchete în şase colegii şi într-un cămin şcolar din Kansas.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu: „Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra”

„Nu pot să respir”. Un afroamerican a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști. Momentul a fost filmat

Kanye West e dat în judecată de un fost angajat pentru rasism și antisemitism. Rapperul ar fi spus că „Hitler era fabulos și inovator”

Evreii ultraortodocși nu vor mai primi bani ca să studieze în loc să meargă în armată. Decizia Înaltei Curți a șocat partidele Haredi

Partenerii noștri