Live

Video Un român, prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificatul verde în autobuz

Data actualizării: Data publicării:
Poliția din Roma a verificat certificatele verzi ale călătorilor. Foto: Profimedia Images

Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport în comun a fost dată unui român. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, prins într-un autobuz fără permisul verde. Acesta a spus că intenționa să se vaccineze.

Bărbatul tocmai coborase din autobuz când ofițerii i-au cerut să-și arate certificatul verde. „Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în următoarele zile”, a explicat românul de 50 de ani. Acesta a luat o amendă de 400 de euro, potrivit agenției de presă italiene ANSA.

În Roma, se desfășoară ample controale, poliția și poliția locală verificând certificatele verzi. De asemenea, în stațiile de metrou se fac anunțuri la difuzoare privind necesitatea certificatului verde pentru a călători.

Certificatul verde obligatoriu a intrat în vigoare de luni. Acesta este cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Certificatele se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecați de COVID.

De asemenea, certificatul este obligatoriu în restaurante, baruri şi clădiri publice. Între timp, încă de luni dimineaţă, a fost înregistrat un nou record de certificate verzi descărcate, mai exact 1.310.001 în ultimele 24 de ore.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare: „Să trimitem stânga în opoziție”

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

„Timid și fără chef de dans”. Cum încearcă Ionel Arsene să scape de extrădare: Gândul de a mă întoarce la România mă blochează mental

Imagini impresionante cu o mare de lumini în Tirolul de Sud. Viticultorii au aprins mii de focuri pentru ca podgoriile să nu înghețe

Partenerii noștri