Live

VIDEO. Controlor de zbor uluit după ce piloții unui avion care pleca din Kabul i-au spus câți oameni are la bord

Data actualizării: Data publicării:
Controlor de zbor uluit după ce piloții unui avion care pleca din Kabul i-au spus câți oameni are la bord.

Evacuarea străinilor și aliaților lor afgani este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari poduri aeriene din istorie. Aeroportul din Kabul este ultima poartă către exterior pentru cei care se tem de un trai sub un regim islamist radical.

Cel puțin 50 de mii de oameni vor să iasă din Afganistan către țări mai sigure. Printre cei care așteaptă evacuarea sunt și 35 de români.

Oficialii americani s-au întâlnit cu reprezentanți ai talibanilor și s-au înțeles ca luptătorii islamiști să aștepte până când evacuarea este gata. Dar nimeni nu știe cât va dura răbdarea talibanilor, așa că orice avion care pleacă este tratat ca ultimul.

Străini și afgani deopotrivă se înghesuie să prindă un loc, așa că aeronavele de transport pleacă de la Kabul chiar și cu 800 de pasageri.

Chiar și controlorii de zbor sunt uluiți, așa cum arată înregistrarea din materialul video între turnul de control al bazei americane din Qatar și un avion care se pregătea să decoleze din Afganistan.

Controlor de zbor: Câți oameni crezi că sunt în avion? 800 de oameni în avion ?!
Doamne... Doamne Sfinte... În regulă. Ei bine, felicitări că ai decolat. Ce pasageri sunt? Sunt cetățeni afgani, sunt americani sau alții? În regulă.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Opt pasageri ai unui vas de croazieră au fost abandonați pe o insulă, inclusiv o femeie gravidă. Acum, trebuie să prindă nava din urmă

ISIS a pus ochii pe Europa și SUA, după masacrul de la Moscova. „Furtuna perfectă” care amenință Jocurile Olimpice de la Paris

Nouă copii au murit în Afganistan, în urma exploziei unei mine sovietice cu care se jucau

Partenerii noștri