Live

Vladimir Putin vrea retragerea tuturor forţelor străine din Siria, inclusiv a trupelor ruse

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Kremlin.ru

Moscova doreşte ca toate forţele străine prezente la ora actuală în Siria, inclusiv forţele ruse, să plece în cele din urmă din această ţară, spune preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agențiile internaționale de presă preluate de Agerpres.

În acelaşi timp, preşedintele rus a apreciat că prezenţa forţelor militare americane în Siria este contrară Cartei ONU.

Intervenţia armatei ruse, începută în septembrie 2015, a permis forţelor siriene să preia majoritatea poziţiilor rebelilor pe care aceştia le-au ocupat încă din 2011.

Rusia are două baze militare în Siria, una la Tartus, alta la Hmeimim şi şi-a consolidat prezenţa navală în ultimul timp în Marea Mediterană.

Americanii vor rămâne în Siria până când toate forţele iraniene vor pleca din această ţară, dar aceasta nu înseamnă neapărat o prezenţa militară pe teritoriul sirian, a declarat recent reprezentantul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, citat de AFP.

De asemenea, secretarul american al apărării Jim Mattis a reafirmat zilele trecute obiectivul politicii americane: „Suntem în Siria pentru a învinge Statul Islamic”, iar trupele americane vor rămâne acolo până când gruparea jihadistă va fi înfrântă definitiv.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Kadîrov și-a numit fiul adolescent director la o universitate care formează forțe speciale, botezată cu numele lui Putin

Putin încalcă din nou regulile internaționale. UE critică Moscova după ce a preluat controlul unor firme italiene şi germane

Răsturnare de situație în cazul morții lui Navalnîi. Serviciile secrete americane spun că „probabil” Putin nu a ordonat uciderea lui

Partenerii noștri