Live

Winnie the Pooh, inamicul cenzurii din China. De ce este interzis personajul de desene animate

Data actualizării: Data publicării:

Celebrul personaj de desene animate Winnie the Pooh a ajuns pe lista neagră a guvernului chinez.

Ursulețul drăgălaș creat de englezul A.A. Milne este, mai nou, un inamic al cenzorilor chinezi.

Aparatul de cenzură de la Beijing a interzis difuzarea în China a celui mai recent film de animație cu Winnie the Pooh, transmite Hollywood Reporter.

Motivul? Personajul de desene animate face furori printre utilizatorii de rețele socializare care folosesc meme-urile pentru a-l satiriza pe liderul Xi Jinping.

Vorbim de un trend care a început în 2013, pe fondul vizitei în China a șefului de atunci de la Casa Albă, Barack Obama. O imagine în care cei doi președinți, îmbrăcați în cămăși albe, se plimbă în bătaia soarelui pe o pajiște a primit un meme pe măsură: o copie aproape perfectă găsită într-o ilustrație în care Winnie și Tigger pășesc în același mod, cu aceeași poziție a corpului.

Pe măsură ce tot mai multe asemănări izbitoare între scene din desenele animate și diverse prezențe publice ale lui Xi Jinping s-au viralizat prin meme-uri pe rețelele de socializare, aparatul de cenzură al Beijingului a început să riposteze, blocând din ce în ce mai multe site-uri.

Ar mai exista, însă, și un alt posibil motiv pentru care difuzarea filmului cu Winnie the Pooh a fost repsinsă în China, scrie The Guardian.

Autoritățile au un număr strict în privința cantității de filme americane pe an în „meniul” cinematografelor din China – doar 34 de producții.

Acesta nu este singurul film Disney care nu a primit acordul decidenților de la Beijing în acest an, ci a fost și cazul fantasy-ului A Wrinkle in Time.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vom apăra viguros ce este al nostru”. Filipinele avertizează China că nu va ceda la presiunile sale militare

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

China dezvăluie măsuri „istorice” pentru stabilizarea pieței imobiliare aflate în criză. Expert: „Este un pas curajos”

Putin s-a dus în "Mica Moscovă" din China și a început să le promită oamenilor energie și beneficii

Partenerii noștri