Live

Maria Zaharova acuză SUA de „atac terorist” la gazoductul Nord Stream

Data actualizării: Data publicării:
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a a diplomației ruse. Foto: Profimedia Images.

ACTUALIZARE 16:56 Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a spus, miercuri, că președintele american Joe Biden ar trebui să emită un răspuns dacă SUA au efectuat amenințarea făcută privind gazoductul Nord Stream 2, potrivit TASS.

„Președintele american Joe Biden trebuie să răspundă la întrebarea dacă SUA a efectuat amenințarea sa pe 25 și 26 septembrie când o urgență a fost raportată la trei linii din Nord Stream 1 și Nord Stream 2, care a fost preliminar recunoscută drept fisuri, în care a sugerat că au fost aruncate în aer”, a spus Zaharova pe canalul ei de Telegram. Pe canal, ea a publicat un video ]n care liderul american ține un discurs privind această chestiune.

„Declarația sa de intenție a fost susținută de o promisiune. O persoană trebuie să fie responsabilă pentru cuvintele sale. Eșecul în a înțelege ce spune cineva nu scutește pe nimeni de responsabilitate. Europa trebuie să știe adevărul!”, a subliniat Zaharova.

---știre inițială---

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, susține că o afirmație a unui fost ministru de externe polonez, care a mulțumit Statelor Unite pentru „daunele aduse” gazoductului rusesc Nord Stream 2, poate fi văzută drept „o declarație oficială că acesta a fost un atac terorist”.

„Fostul ministru polonez de externe, acum europarlamentar, Radek Sikorski a mulțumit SUA pentru incidentul de astăzi de la gazoductul rusesc. Este aceasta o declarație oficială că acesta este un atac terorist?”, a scris Zaharova pe rețeaua Telegram, marți.

Trei scurgeri de gaze au fost descoperite, anterior, la Nord Stream 1 și 2, la câteva ore una de cealaltă. Prima avarie a fost detectată la Nord Stream 2, aproape de insula daneză Bornholm. Ulterior, două alte scurgeri au fost detectate la Nord Stream 1.

Agenția daneză pentru energie a raportat că o cantitate mare de gaz s-a scurs în Marea Baltică. Avioanelor și navelor care tranzitează zona li s-a cerut să stea la o distanță de cinci mile nautice de locul incidentelor.

Seismologii suedezi au spus, apoi, că au înregistrat două explozii la de-a lungul gazoductelor, luni.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Rusia susține că a cucerit încă un sat lângă Avdiivka. Armata ucraineană se teme de o ofensivă puternică în săptămânile următoare

Telegram a blocat temporar boții folosiți de serviciile ucrainene de securitate pentru a culege date despre armata Rusiei

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

Partenerii noștri