Live

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat împotriva invaziei rusești în direct la TV, condamnată la 8,5 ani de închisoare

Data publicării:
Ovsianikova a plecat din Rusia anul trecut. Foto: Profimedia Images

Jurnalista Marina Ovsianikova, care a protestat în timpul unei transmisiuni live la televiziunea de stat rusească împotriva invadării Ucrainei, a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare, în absență, de un tribunal din Moscova, relatează The Moscow Times.

Ovsianikova se află în afara Rusiei, în prezent. Ea a fost condamnată pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă, ca urmare a protestului ei de la Kremlin, din iulie 2022.

Conform site-ului independent de știri Sota, tribunalul i-a pus, de asemenea, interdicției Marinei Ovsianikova de a mai conduce site-uri sau conturi media timp de patru ani.

Jurnalista a devenit cunoscută în Rusia și în afară după ce s-a afișat cu un banner anti-război chiar în timpul unei transmisiuni live de prime time, în martie 2022, pe canalul public rusesc. Acolo, ea lucra ca producător la acea vreme.

După protestul în timpul buletinului de știri de seară, Ovsianikova a fost interogată de ofițeri de securitate într-un departament secret al poliției. Foto: Profimedia Images

În august 2022, ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru „răspândirea de informații false despre armata rusă” după ce a mers la Kremlin cu un poster pe care scria „Câți copii trebuie să mai moară în Ucraina ca să vă opriți?”.

De atunci, jurnalista a părăsit Rusia și a fost pusă pe lista de urmărire generală a regimului Putin. Conform unui post rusesc, ea s-ar afla în Franța, în prezent.

Ovsianikova a denunțat verdictul tribunalului drept „absurd și motivat politic”, precizând și că nu renunță la afirmațiile ei din 2022. Anterior, ea a mai fost amendată în Rusia pentru „discreditarea armatei ruse”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski spune că se duc „lupte crâncene” în Harkov, la graniţa cu Rusia. Mii de civili au fost evacuați

Angajații de la Vatican cer condiții mai bune de muncă și se plâng că sunt primiți prea mulți vizitatori în muzee

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ucrainenii anunță că au „stopat” avansul rușilor din Harkov. ISW: Rușilor le lipsește capacitatea de manevră pentru a încercui Harkovul

Partenerii noștri