Live

Medvedev avertizează că incapacitatea de plată a Rusiei poate crea mari probleme economice în Europa

Data publicării:
Fostul preşedinte şi premier al Rusiei, Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte şi premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat Europa că îşi poate crea probleme economice prin măsurile luate împotriva Rusiei. "Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei", a spus Medvedev, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate de la Moscova.

Oficialul rus a avertizat Europa şi despre alte consecinţe posibile ale sancţiunilor occidentale împotriva ţării sale, sugerând că acestea ar putea provoca o hiperinflaţie pentru care "nu se va mai putea da vina pe ruşii cei răi".

Un alt rezultat ar putea fi o penurie de alimente de bază, a adăugat el.

Medvedev a mai susţinut că refugiaţii ucraineni din Europa ar putea dezlănţui "un val de infracţiuni violente".

El a acuzat-o și pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că urmăreşte să provoace falimentul Rusiei, aceasta fiind, după părerea lui, "intenţia celor de la Bruxelles".

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Susținători ISIS au luat ostatici într-un centru de detenție din Rusia. Forțele speciale au intervenit și i-au „eliminat”

Giorgia Meloni spune că statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanțat din activele rusești înghețate

Suedia anunță că un avion militar rusesc i-a încălcat spaţiul aerian

Deși Rusia nu participă la discuții, Volodimir Zelenski spune că se așteaptă să se obțină o „pace justă” la summit-ul din Elveția

Partenerii noștri