Live

Milioane de japonezi s-au refugiat în buncăre și clădiri de urgență. Tokyo face pregătiri pentru un eventual atac din Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Milioane de japonezi s-au refugiat în buncăre și clădiri de urgență. Tokyo face pregătiri pentru un eventual atac din Coreea de Nord. FOTO: captură video Digi24

Un exercițiu în caz de atac nuclear a avut loc la Tokyo în această dimineață. Milioane de oameni au evacuat clădirile în care se aflau și s-au refugiat în locurile desemnate drept sigure, așa cum ar face în situația în care capitala japoneză ar fi ținta unui atac cu rachete balistice din direcția Coreei de Nord.

Exercițiul a fost anunțat de la mijlocul lunii octombrie și are rolul de a evalua modul în care informațiile sunt transmise rezidenților, precum și capacitatea de reacție a oamenilor.

Tokyo a desemnat clădirile din beton și instalațiile subterane drept unități de evacuare de urgență. Sunt, în total, peste 4.200 de locuri în care oamenii ar trebui să se adăpostească în cazul unui atac nuclear.

Japonia a reluat exercițiile pe fondul provocărilor repetate venite din direcția Phenianului.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord amenință că va lua măsuri, după un test nuclear subcritic efectuat de SUA

Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică „neidentificată” spre Marea Japoniei

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Kim Jong Un a testat din nou lansatorul de rachete multiple și a inspectat artileria nord-coreeană

Partenerii noștri