Live

Ministrul de Finanțe al Israelului spune că o zi de război costă peste 240 de milioane de dolari: „Bugetul va fi modificat”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul de Finanţe al Israelului a declarat că o zi de război costă Israelul un miliard de şekeli, adică 246 milioane de dolari. FOTO: Shutterstock

Ministrul de Finanţe al Israelului, Bezalel Smotrich, a declarat miercuri că o zi de război costă Israelul un miliard de şekeli, adică 246 milioane de dolari, transmite Reuters.

Într-o emisiune la postul de radio al armatei, Smotrich a recunoscut, totodată, că încă nu are o evaluare cu privire la costurile indirecte ale războiului asupra economiei israeliene, parţial paralizată de mobilizarea în masă a rezerviştilor armatei israeliene şi de lansările intense cu rachete dinspre partea palestiniană.

În acest context, Smotrich a apreciat că bugetul naţional pentru perioada 2023-2024 „nu mai este relevant” şi va suferi amendamente. Însă Smotrich nu a părut să fie îngrijorat de estimarea S&P Global privind retrogradarea perspectivelor Israelului de la „stabil” la „negativ”.

De altfel, Smotrich a descris drept „alarmistă” revizuirea în scădere de către S&P de la „stabil” la „negativ” şi a spus că nu anticipează deficite israeliene majore, în pofida crizei.

El l-a felicitat pe guvernatorul Băncii Naţionale a Israelului, Amir Yaron, care urma să se retragă din funcţie, dar care şi-a prelungit mandatul în contextul crizei, salutând decizia acestuia de a-şi „depăşi limitele”. Însă Smotrich nu a precizat dacă Yaron va fi menţinut oficial în funcţie.

„Nu avem timp să respirăm, prin urmare nu ne preocupăm acum de astfel de probleme”, a spus el.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Stockholm. Mai multe persoane au fost reţinute

"Bătălia de la Rafah" e "decisivă" pentru Israel. Netanyahu spune că nu vizează "numai batalioanele rămase" ale Hamas

Viitorul guvern de extremă dreapta din Olanda va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah: Operațiunea militară se va intensifica

Partenerii noștri