Live

Video Moartea unui tanchist rus în Ucraina. Rușii au pierdut până acum peste 1.200 de tancuri în război

Data publicării:
Tanc rusesc distrus de armata ucraineană. Sursa gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video care prezintă imagini extrem de dure cu distrugerea unui tanc al armatei ruse de către militarii ucraineni într-o locație neprecizată din Ucraina.

Conform site-ului Ukraine Weapons Tracker, care agreghează, de la începutul invaziei în Ucraina, toate fotografiile și înregistrările video despre acest conflict provenite din surse deschise sau oficiale, imaginile prezintă o scenă extrem de rar întâlnită până acum pe frontul ucrainean: un duel între două tancuri - ucrainean, respectiv rus.

Imaginile arată tancul armatei ruse deplasându-se singur pe un câmp, neînsoțit de alte vehicule sau de infanterie. Tancul este lovit în plin de trei ori. A treia lovitură are loc chiar în momentul în care un tanchist încearcă să se salveze și să iasă din turelă. Ultima lovitură declanșează o explozie „catastrofală”, provocată de aprinderea muniției - efect cunoscut, în cazul tancurilor rusești, sub denumirea de „Hopa mitică”.

Până pe data de 30 septembrie 2022, după 7 luni de război, Rusia a pierdut peste 1.200 de tancuri, din care peste 700 complet distruse, restul fiind abandonate sau capturate de ucraineni.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

Geoană, despre anunțurile lui Macron: NATO nu are nicio intenție să trimită trupe în Ucraina. Nu există discuții în acest sens

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Un rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a dat foc unui centru de recrutare pentru războiul din Ucraina

Partenerii noștri