Live

Video&Foto Momentul în care o parte din silozurile din Beirut, avariate de explozia de acum doi ani, se prăbușesc

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care o parte din silozurile din Beirut, avariate de explozia de acum doi ani, se prăbușesc . FOTO: Profimedia Images

O parte din silozurile cu cereale din portul Beirut s-au prăbușit duminică, după un incendiu care a durat o săptămână. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, scrie BBC.

Incendiile recente, despre care se crede că ar fi fost cauzate de cerealele fermentate aprinse de temperaturile ridicate, au mocnit săptămâni întregi, iar oficialii au avertizat că silozurile s-ar putea prăbuși.

Partea de nord a silozurilor avariate după explozia de proporții din 2020, s-a prăbuşit cu un zgomot foarte puternic. În imagini se vede cum în aer se ridică un nor masiv de praf. Oamenii din zonă s-au grăbit să-și închidă geamurile sau să se ascundă în adăposturi, speriați de zgomotul puternic, ca la o explozie.

Nu sunt informații dacă au fost persoane rănite după evenimentul de duminică.

Directorul general al silozului a dat asigurări că totul este sub control. Situaţia s-a calmat după câteva minute.

Silozurile cu o vechime de 50 de ani și o înălţime de 48 de metri au rămas în picioare după explozia puternică din urmă cu doi ani. Clădirile au fost însă grav avariate în explozia în urma căreia 200 de oameni au murit.

Familia și supraviețuitorii așteaptă încă răspunsuri la investigația lansată de autorități, dar care a fost suspendată până acum de două ori.

 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Explozie puternică într-un bloc din Germania. Trei oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți

Un oligarh apropiat de Kremlin lansează o teorie a conspirației: Sabotorii conductei Nord Stream s-ar fi antrenat în România

Israelul se pregătește pentru un posibil război major cu Libanul. Armata se antrenează pentru „diverse scenarii de luptă în nord”

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată

Partenerii noștri